Germany

Gjermania përgjegjëse e vrasjeve të aktivistëve kroatë dhe sirianë

Politikani kroat, Stjepan Djurekovic dhe aktivisti sirian, Mohamed Joune do të ishin dy nga rastet publike të shumta në Gjermani që do të ekzekutoheshin me sëpatë. Kroati në vitin 1983, ndërsa siriani në vitin 2019; për kroatin do të akuzohej UDB dhe Arkani, ndërsa për aktivistin dhe biznesmenin sirian do të akuzoheshin pikëpamjet e tij anti-Assad.

Edhe pse dy rastet nuk janë sqaruar dhe hetuar në mënyrë transparente, ata të dy i bashkon mënyra e ekzekutimit, pra vrasja e tyre barbare dhe mesjetare me sëpatë.

Në pikëpamjen time ata kanë shumë elementë të përbashkët, por duhet vetëdije politike për ta kuptuar dhe nuk është e lehtë, ashtu siç nuk është e lehtë për t’u perceptuar që Tito dhe Assad janë spiunë të zakonshëm të Amerikës. E ndërsa në emër të komunizmit dhe atë që krijoi Tito janë bërë shumë luftra dhe në emër të Assad vazhdon akoma lufta në Siri, vetëdija, se këta janë krijesa të zakonshme të SHBA-ve dhe spiunë të zakonshëm të SHBA, me të drejtë do të haste një rezistencë shumë të madhe.

Mediat dhe autoritetet gjermane kanë akuzuar regjimet siriane dhe jugosllave për vrasjet, sot është koha që të drejtojmë objektivisht gishtin akuzues drejt autorëve universalë të çdo vrasje politike: drejt CIA-s, dhe konkretisht drejt përgjegjësve të vetëm për çdo vrasje që ndodhën në Gjermani, qeverisë gjermane dhe shërbimeve sekrete gjermane. Është e vështirë të provohet autorësia e CIA, edhe pse kjo lidhet me prezencën e rreth 200 bazave ushtarake amerikane në Gjermani (sot janë 40), por përgjegjësia shtetërore e Qeverisë Gjermane është e pamohueshme dhe diçka e qartë dhe transparente për të gjithë. Mund të justifikohet një vrasje si aksidentale, por vrasjet në Gjermani e mijra e mijra aktivistëve nga tërë bota janë përgjegjësi e Qeverisë Gjermane.

Kjo çështje kërkon punë dhe shumë mund që të arrihet në një nivel dhe vetëdije publike, por gjithsesi ia vlen dhe minimalisht që të jepet sado pak kontribut për këto akte terroriste të cilat indirekt prekin lirinë e të gjithëve.

Spartacus-eu

Source: https://www.france24.com/en/20190711-germany-extradites-convicted-top-ex-spy-croatia

admin

About Author

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Germany Terrorism

THE DISTURBING VIDEO OF THE GERMAN POLICE: A MANIFESTATION OF THE BRITISH WAR AGAINST MUSLIMS

A video circulating online these days shows the German police officers taking a child forcefully away from his family while